Opsætning af e-mail (Microsoft Outlook 2007)

I denne guide vil vi opsætte e-mailadressen jens@andersen.dk for en fiktiv kunde ved navn Jens Andersen. Du skal således blot erstatte Jens Andersen og hans domæne andersen.dk med dine oplysninger.

1. Start Outlook op. Hvis det er første gang, du starter Outlook, vil en velkomstboks komme frem. Er dette tilfældet spring da direkte til punkt 4.

Såfremt det ikke er første gang, du starter Outlook op, vil du ikke blive mødt af en sådan boks. Gå derfor til punkt 2.

2. Når Outlook er startet op, vælger du "Funktioner" og trykker på "Kontoindstillinger". Et nyt vindue ved navn "Kontoindstillinger" vil nu blive åbnet.

3. Klik på fanebladet "E-mail". Hvis du allerede har andre emailkonti installeret, vil du kunne se disse her. Klik herefter på knappen "Ny...". Et nyt vindue kaldet "Tilføj ny e-mail-konto" vil nu blive åbnet.

4. Marker feltet "Konfigurer serverindstillinger eller yderligere servertyper manuelt" og klik på knappen "Næste".

5. Marker feltet "Internet-e-mail" og klike igen på "Næste".

6. I feltet "Dit navn" indtaster du det navn, du ønsker modtager skal se som afsender. I dette tilfælde skriver vi således "Jens Andersen". I feltet "E-mail-adresse" skriver vi hans e-mailadresse, som er jens@andersen.dk.

Som kontotype vælges enten POP3 eller IMAP. Hvis du kun ønsker at benytte denne e-mail-adresse på en enkelt PC, anbefales det, at du benytter POP3. Ønsker du at benytte samme adresse på flere maskiner, kan IMAP med fordel vælges.

Felterne "Server til indgående post" og "Server til udgående post (SMTP)" udfyldes begge med mail.ditdomænenavn.dk.

I feltet brugernavn skrives e-mail-adressen igen.

Sæt kryds i "Husk adgangskode" og klik på knappen "Flere indstillinger..."

7. Vælg fanen "Server til udgående post" og marker "Serveren til udgående post (SMTP) kræver godkendelse". Vælg herefter "Brug samme indstillinger som på serveren til indgående post" og klik på fanen "Avanceret".

8. Server porte
Skriv 110 i feltet "Server til indgående post:". Bemærk: Hvis du benytter IMAP i stedet for POP3, skal du her skrive 143 i stedet.

Skriv herefter 587 i feltet "Server til udgående post (SMTP)"

OBS: Fra og med Januar 2021 understøtter vi ikke længere den SSL standard som Outlook 2007 bruger da den ikke anses for sikker længere.

9. Du bliver nu tager tilbage til vinduet fra trin 6. og skal blot klikke på "Næste".

10. Tillykke. Du er nu færdig med at opsætte din e-mail. Klik på "Udfør", og du er klar til at benytte din e-mail.